POREMEĆENA RAVNOTEŽA KOŽE

 

Naša koža je najveći organ u tijelu, a iznimno je važna i za obranu nas i našeg imunološkog sustava od vanjskih utjecaja ili okoline. Kada se poremeti njegova osjetljiva ravnoteža, mogu se javiti mnogi neugodni problemi poput ispucale kože, osipa, svrbeža, zatezanja i slično.

 

Pročitajte ovaj post kako biste lakše riješili, bolje razumjeli i izbjegli neravnotežu kože u budućnosti.

 

PORUŠEN BALANS KOŽNE BARIJERE

 

Kao što je spomenuto, naša kožna barijera ima mnoge važne zadaće, poput zadržavanja vlage u koži, obrane od patogena i vanjskih čimbenika poput UV zračenja, onečišćenja, dima i suhog zraka. Kada joj je ravnoteža poremećena, ne može obavljati ni ove zadatke. Posljedice su brojne i razlikuju se od pojedinca do pojedinca – česte su dehidracija kože, masna koža ili koža sklona aknama, nadražena koža, crvenilo, jako zatezanje, prekomjerno lučenje sebuma itd.

 

ČESTE POGREŠKE PRILIKOM RUKOVANJA KOŽOM

 

Općenito, slomljena barijera često je rezultat dvije stvari; poremećena pH ravnoteža kože te nedostatak lipida i vlage u koži. Često je to uzrokovano nepravilnim ili pretjeranim čišćenjem kože koje iz nje uzima previše lipida i time narušava njezinu ravnotežu. To se može dogoditi i na licu i na drugim dijelovima tijela. Još jedna česta pogreška u radu s kožom je izlaganje UV zračenju – ono ju može oštetiti i oslabiti. Također je potrebno izbjegavati redovitu upotrebu iritantnih pilinga, jakih i agresivnih sredstava za čišćenje, prečeste pilinge i čestu upotrebu aktivnih i učvršćujućih sastojaka, kao i kućnih pripravaka.

 

KAKO VRATITI RAVNOTEŽU

 

To se može učiniti uz pravilnu njegu i strpljenje. Koži je potrebno vrijeme da uspostavi ravnotežu te ju je potrebno pravilno podržati njegom.

Može potrajati različito vrijeme, jer ovisi o tipu kože kao io tome koliko je dugo bila u disbalansu i kakvo je oštećenje nastalo.

 

 

Ovo su ključna 4 koraka koja treba slijediti za ponovno uspostavljanje ravnoteže vaše kože:

  1. Pravilno očistite kožu.
  2. Iz palete proizvoda koje koristimo izbacujemo sve s aktivnim sastojcima i iritantima, osim vitamina B3 (koji pomaže u regeneraciji). Ključ je koristiti neutralne prirodne proizvode s hidratantnim i umirujućim sastojcima.
  3. Kožu moramo zaštititi od sunca – proizvodima koji su primjereni za osjetljivu kožu.
  4. Čak i nakon što koža ponovno pronađe ravnotežu, preporučujemo izbjegavanje vruće vode, agresivnih pilinga i sredstava za čišćenje, izlaganje jakom suncu i pretjerano nanošenje proizvoda na kožu.

 

U našoj ponudi možete pronaći kompletnu prvu pomoć za suhu kožu – Weleda Skinfood liniju koja uključuje proizvode za lice i tijelo. I naravno, prirodni i koži ugodni sastojci!

 

Želimo vam puno ravnoteže u vašoj koži

 

Naturakozmetika.si tim

Odgovori

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala