PREHRANA ZA ZDRAVIJU KOŽU

 

Jedan od najčešćih problema s kožom zimi je suha koža. To također može dovesti do drugih problema kao što su manja napetost kože, crvenilo, hrapavost i manje sjaja. Prva pomoć za suhu kožu su, naravno, pravi proizvodi za njegu, a Weledina linija Skinfood definitivno je pobjednik. No puno se može učiniti ako se kožni problemi zbrinu i iznutra. Zato smo ovoga puta za vas pripremili nekoliko savjeta kako prehranom postići zdraviju i manje suhu kožu.

 

  1. POPIJTE DOVOLJNO VODE ZA POČETAK

Svi smo ovo čuli nebrojeno puta, ali ponekad nam je teško držati se toga. Više od 70% našeg tijela sastoji se od vode – uključujući našu kožu, koja je naš najveći organ. Metabolizmu moramo osigurati dovoljno tekućine – između dvije i tri litre dnevno.

 

 

  1. JEDI DOVOLJNO MASTI – ALI PRAVE MASTI!

Baš kao što pogrešne masnoće štete tijelu, ispravne mogu uvelike pridonijeti njegovom funkcioniranju – u slučaju kože one pomažu obnoviti rezerve lipida iznutra i tako uravnotežiti njezinu prirodnu zaštitnu barijeru. Primjer dobrih masti su nezasićene omega-3 masne kiseline koje se nalaze u masnoj ribi poput lososa, kao i u sjemenkama koprive, chia sjemenkama i lanenom ulju.

 

3. NARANČASTO VOĆE I POVRĆE

Svijetla i živa boja namirnica znak je visokog udjela beta-karotena, prekursora vitamina A. Kao antioksidans vrlo je učinkovit u sprječavanju suhe kože i procesa starenja. Stoga podržite svoju kožu unosom namirnica poput marelica, krkavine, mrkve te žute i crvene paprike.

 

  1. “VITAMIN KOŽE”

Biotin, poznat i kao vitamin B7 ili vitamin H, glavni je vitamin za podršku našoj koži! Ima ga u žumanjcima, zobenim pahuljicama, lososu, rajčicama i špinatu itd. Orašasti plodovi i općenito sjemenke također su bogati vitaminom E koji dodatno podupire lipidni sloj kože i osigurava bolju hidrataciju kože.

 

  1. NEDOSTATAK CINKA

Suha, ispucana ili svrbežna koža također može ukazivati ​​na nedostatak cinka u našem organizmu. U tom slučaju mogu nam pomoći ražene i pšenične klice, sjemenke bundeve i suncokreta, tvrdi sirevi, riba i meso, kao i zobene pahuljice i leća.

 

Želimo da brinete o svojoj koži izvana i iznutra na najbolji mogući način,

Naturakozmetika.si tim

Odgovori

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala