IZDRŽLJIVO PAKIRANJE

Održivo pakiranje i orijentacija dugotrajan je proces, jer težnja održivosti znači stalno traženje načina za poboljšanje i smanjenje onečišćenja okoliša. I to vrijedi kako za nas kao online trgovinu, tako i za jedan od najpopularnijih brendova u području prirodne kozmetike – Weledo . Budući da Weleda vjeruje u bolje sutra i želi ga sukreirati, neprestano su u procesu traženja najprikladnijeg i najodrživijeg pakiranja za svoje proizvode.

 

No, kako je dio održivog poslovanja i širenje svijesti i informacija o ovakvom načinu poslovanja, ovaj smo prilog posvetili predstavljanju aktualne (Weleda) ambalaže – kako prednosti tako i nedostataka, jer sa stajališta održivosti, uvijek ima prostora za napredak.

 

Zašto je pakiranje uopće potrebno?

Kozmetički proizvodi moraju biti ugodni, mirisni i učinkoviti – da bi se to postiglo potrebno ih je pravilno skladištiti , zbog čega je pakiranje važno. To se posebno odnosi na prirodne proizvode, kao što je Weledini, jer oni ne dodaju sintetske konzervanse tijekom proizvodnje kozmetike, a osim toga, proizvodi sadrže potpuno prirodne sastojke koji su vrlo osjetljivi, zbog čega je pakiranje vrlo važno za ove vrste proizvoda, jer ih čuva u najboljem stanju. To osigurava da proizvodi nisu izloženi kisiku, isparavanju i tako dalje.

 

Vrste ambalaže i njihove karakteristike

 

Reciklirano staklo

Najveća prednost recikliranog stakla je svakako to što se može reciklirati neograničen broj puta bez gubitka kvalitete. Osim toga, to je nereaktivan materijal koji nudi vrlo dobru zaštitu proizvoda od kisika.

Jedan od nedostataka je što je staklo prilično teško (puno teže od plastike i aluminija) pa se kod transporta stakla troši više CO2. Osim toga, može puknuti ili zgnječiti, što je opasno za korisnika.

 

 

Plastični

Prednost plastike kao ambalaže svakako je što je vrlo lagan materijal, što za posljedicu ima manju potrošnju CO2 tijekom transporta. Osim toga, za razliku od stakla, vrlo je otporan na udarce te jednostavan i potpuno siguran za korištenje.

Što se tiče nedostataka plastike, prvi je taj što u mnogim zemljama još ne postoje sustavi za njezino recikliranje. Osim toga, nije moguće niti reciklirati svaku plastiku (i ako je moguće, ona se prerađuje u plastiku niže kvalitete pa je nova ambalaža i dalje većinom od nove i nereciklirane plastike), a njezino odlaganje zagađuje okoliš.

 

 

Aluminij

Prednost aluminija je što je nereaktivan materijal koji ne propušta zrak. Osim toga, materijal zadržava svoj oblik i dobro pohranjuje proizvode u njemu. Također sprječava ulazak kisika u cijev i ima dobar potencijal recikliranja.

Međutim, materijal ima i nedostatke, uglavnom činjenicu da se u proizvodnji aluminija troši mnogo energije, a iskopavanje boksita zagađuje okoliš. Osim toga, problem je što aluminijske cijevi mogu puknuti.

 

 

 

Ako vas zanima više o ambalaži općenito ili konkretno o Weledinoj ambalaži, pozivamo vas da pročitate članak na ovoj poveznici.

Odgovori

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala