NJEGA TRUDNICA

 

Njega za trudnice vrlo je važna, no jednako je važno da proizvodi za njegu budu što prirodniji i nježniji prema koži. A upravo to vrijedi i za Weledinu liniju za trudnice koja je nedavno dobila novi proizvod za njegu – maslac za trudnice koji djeluje protiv strija.

 

ZAŠTO JE NJEGA TRUDNIČKE KOŽE TAKO VAŽNA?

Promjenjivo hormonalno stanje u tijelu također može imati značajan utjecaj na kožu trudnice. Između ostalog, tekstura kože se može promijeniti, zbog čega je toliko važno njegovati kožu tijekom cijele trudnoće – posebice njegu onih dijelova tijela gdje se koža jako rasteže, odnosno trbuha i prsa.

 

 

KOJI SU NAJČEŠĆI PROBLEMI KOŽE IMAJU TRUDNICE?

 

Strije

Zasigurno je jedan od najčešćih i najčešćih kožnih problema trudnica. Strije se pojavljuju na dijelovima tijela koji brzo doživljavaju veliku promjenu u veličini, upravo zbog brzog rasta nedostaje količina kolagena u koži. Obično su najuočljivije na trbuhu, ali mogu biti i na prsima i bedrima.

Na nastanak strija utječu različiti čimbenici poput genetike, ravnoteže hormona u tijelu, brzog debljanja itd.

 

Svrbež kože

Još jedan čest problem s kožom trudnica je svrbež kože, posebno na dijelovima tijela gdje se koža brzo rasteže. Ako se koža dobro i dosljedno njeguje, ovaj se simptom može smanjiti.

 

Osjetljiva koža

Tijekom trudnoće koža može biti vrlo suha i sklona nepravilnostima – to je rezultat hormonskog stanja u tijelu. Preporuča se da se trudnice ne kupaju i ne tuširaju predugo jer postoji veća mogućnost dehidracije kože. Redovita njega kože ne samo da će pridonijeti ugodnom osjećaju i dobrom stanju kože, već će spriječiti i osjetljivost kože.

 

Promjene pigmenta

Pigmentacija kože također se može promijeniti tijekom trudnoće. Oko 70% trudnica razvije mrlje na koži s tamnijim pigmentom, osobito na licu. Također je vjerojatno da će se takva područja pojaviti i drugdje na tijelu, posebno na dijelovima izloženim suncu. Promjene pigmenta uzrokovane su privremenim povećanjem melanina u tijelu, ali nestaju nekoliko mjeseci nakon rođenja djeteta. Najbolji način da trudnice izbjegnu ovu pojavu je izbjegavanje izlaganja suncu i zaštita od njega.

 

 

Weledina linija za trudnice nudi dva proizvoda za njegu tijela trudnica – maslac za tijelo i ulje za tijelo . Najbolje je da trudnica odabere proizvod koji joj najviše odgovara i koristi ga redovito, najbolje odmah nakon tuširanja na još vlažnu kožu. Oba proizvoda su potpuno prirodna i nježna za kožu, a sastoje se i od kvalitetnih sastojaka koji štite i njeguju kožu.

 

Želimo ugodnu njegu,

Kozmetika Natura

 

Odgovori

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala