ČINJENICE KOJE MORATE ZNATI O SVOJOJ KOŽI

 

Važno je da se educiramo o svojoj koži, razumijemo je i poklanjamo joj pažnju. Stoga vam na početku nove godine donosimo neke važne činjenice o našoj koži koje će vam svakako dobro doći i koje je dobro znati. Na taj ćete je način bolje razumjeti i obratiti više pažnje na njezino stanje.

 

Koža je vrlo važna, kao i veliki dio našeg tijela – ona nije samo osjetilni organ, već i iznimno višestruk organ. Također djeluje kao prirodni štit za naše tijelo, koji štiti tijelo od vanjskog svijeta. Iznimnu ulogu ima i u imunološkom sustavu, jer ga brani i tako pomaže u održavanju ravnoteže u organizmu.

 

 

Izuzetno je živ, zbog čega se neprestano mijenja – između ostalog diše, izmjenjuje tekućine i plinove, a također reagira na razne fizičke i emocionalne utjecaje. Na njega može utjecati i naš unutarnji emocionalni svijet jer je s njim povezan gustom mrežom živčanih završetaka i osjetilnih organa po cijelom tijelu. Dobar dokaz povezanosti naše kože s emocionalnim stanjima je to što otkriva naše osjećaje, primjerice, kada pocrvenimo ili problijedimo. Zato ga često nazivaju i ogledalom duše, jer okolini i nama samima može otkriti mnogo toga o našem unutarnjem svijetu. Također je važan u stvaranju osjećaja topline, tipa i boli, jer nam pomaže živjeti, preživjeti i povezati se s vanjskim svijetom.

 

Kako biste je najbolje njegovali i podržavali, važno ju je njegovati hranjivim, hidratantnim, ali neagresivnim kozmetičkim proizvodima koji su prirodni. U našoj online trgovini, između ostalog, možete pronaći Weledinu liniju Sensitive koja je prikladna i za najosjetljiviju kožu, a ne sadrži niti mirise, stoga je izuzetno nježna i ne opterećuje kožu. Više o liniji možete pročitati i na službenim stranicama Welede.

 

 

Želimo vam lijep spoj s vašom kožom,

Naturakozmetika.si tim

 

Odgovori

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala