ULOGA PRIRODNIH MIRISA U KOZMETICI

Mirisi također igraju veliku ulogu u kozmetici. Kozmetički proizvodi nisu važni samo za njegu i zaštitu same kože, već su i način umirivanja, čemu doprinose i mirisi. Stoga ćemo se ovoga puta posvetiti ovoj temi.

 

Rutina njege kvalitetnim i prirodnim kozmetičkim proizvodima ima nekoliko značenja. Osim onog najosnovnijeg, a to je njega tijela ili kože, to podrazumijeva i brigu o svom tijelu i dobar odnos prema njemu, kao i tehniku ​​ili način opuštanja i povezivanja sa svojim tijelom. A u potonjem veliku ulogu igraju mirisi.

 

Mirisi kozmetici donose očaravajuće mirise, ali i umirujuće i na neki način ‘ljekovite’ mirise. Osobito je intenzivan učinak eteričnih ulja, koja naveliko koristi primjerice robna marka Weleda, jer se eterična ulja dobivaju iz cvjetova i sadrže do 400 kemijskih tvari koje stimuliraju naš njuh. Naš živčani sustav reagira na takve mirise ispuštanjem signalnih tvari koje pozitivno utječu na našu psihu te endokrini i imunološki sustav.

 

 

Moglo bi se čak reći da biljke koje proizvode mirise komuniciraju ovim putem – to je njihov jezik. U isto vrijeme, mirisi su i jezik ljudi jer nam pomažu sačuvati i oživjeti svoja sjećanja. Svježe pokošena trava, miris pečenih božićnih kolačića ili neki parfem mogu nas podsjetiti na određeno razdoblje ili događaj.

 

Dakle, mirisi imaju veliku važnost u našim životima, kao iu prirodnoj kozmetici i njihovoj upotrebi i djelovanju. Također su važan dio naše rutine njege, koja ne brine samo o potrebama kože, već i ‘hrani’ ostala osjetila. Više o utjecaju mirisa možete pročitati i na Weledinim stranicama na ovom linku.

 

 

Želimo Vam ugodno opuštanje uz mirise,

Kozmetika Natura

Odgovori

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala