BILJKE U PRIRODNOJ KOZMETICI

Ovaj put ćemo govoriti o biljkama. Ne samo o svim biljkama u svakom kontekstu (iako bi to svakako bila zanimljiva tema), već o biljkama i njihovoj ulozi u prirodnoj kozmetici.

Posebno bismo istaknuli dvije stvari koje su iznimno važne u ovoj temi:

  1. Kako su biljke ključni sastojak ili pravo blago prirodne kozmetike;
  2. Kako prirodna kozmetika ne samo da koristi prirodnu snagu biljaka, već prema njima ima vrlo poseban odnos poštovanja koji nastoji prenijeti na sve ljude.

 

 

BILJKE KAO SASTOJCI PRIRODNE KOZMETIKE

U kozmetici, pogotovo prirodnoj kozmetici, sigurno ste među sastojcima vidjeli biljke kao što su neven, kamilica, aloe vera, zeleni čaj, ružmarin, lavanda, badem, argan i tako dalje. Sve od krema za lice protiv starenja, ulja za njegu tijela, losiona za tuširanje, do hidratantnih maski za kosu – posvuda su odabrane biljke ključni sastojci koji kozmetičkim proizvodima dodaju kvalitetu, učinkovitost i sigurnost. Stoga iz godine u godinu potražnja za biljkama u kozmetici samo raste. Svaka biljka daje nešto svoje u kozmetičke proizvode – kamilica ima izrazito umirujuće djelovanje, kao i aloe vera i lavanda, s druge strane, arganovo ulje nudi brojne blagotvorne učinke za našu kosu i kožu, a zeleni čaj, između ostalog, djeluje i protuupalno.

 

 

ODNOS PREMA PRIRODI I BILJKU

Kao što je spomenuto, još jedan važan aspekt biljaka u prirodnoj kozmetici je da se prema njima razvija i održava lijep odnos s poštovanjem, a ujedno i velika zahvalnost za njihovo postojanje i sve blagotvorne učinke koje imaju. To je iznimno važno i što je jača industrija prirodne kozmetike, to će više moći širiti ovu poruku ljudima. Također je potrebno spomenuti da su brendovi prirodne kozmetike također obratili pozornost na proces proizvodnje, kako bi bio prijateljski nastrojen prema planetu, životinjama i naravno biljkama. Zato se uvijek vrijedi raspitati o brendu i njegovoj misiji prije nego što se odlučite za kupnju kozmetičkog proizvoda.

 

Želimo vam odgovoran i promišljen izbor kozmetike!

Kozmetika Natura

 

Odgovori

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala