Problem mikroplastike u kozmetici

 

U ljetnim mjesecima imamo priliku češće se diviti moru i prirodi, što nas dodatno može podsjetiti na važnost očuvanja prirode i mora u što boljem stanju.

Važnu ulogu u tome ima i kozmetika jer odabirom održivih i prirodi i tijelu prihvatljivih kozmetičkih proizvoda pomažemo u brizi o moru, našem tijelu i prirodi općenito.

Jedan od ključnih problema kozmetike u ovom kontekstu je sadržaj mikroplastike koja negativno utječe kako na naše tijelo tako i na prirodu. Ove mikro čestice plastike najčešće se nalaze u kozmetici u raznim gelovima za tuširanje ili pilinzima za tijelo, kao i kremama za lice i mlijecima za tijelo itd.

 

Dva glavna problema s mikroplastikom u kozmetici su da nije zdrava za naše tijelo i da završi u moru ili oceanima. Iako je oku nevidljivo, ima veliki utjecaj na oceanski ekosustav budući da teče iz naših odvoda u kanalizaciju i zatim završava u rijekama i moru. Drugi problem je što postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda nisu u stanju filtrirati tako male plastične čestice pa ih nema što spriječiti. Tu u priču ulazi svatko od nas koji kupnjom ili izborom kozmetičkih proizvoda može utjecati na količinu mikroplastike koja završi u prirodi.

 

Stoga, donosimo odgovorne i planetarno prijateljske izbore!

Odgovori

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala