PREDNOSTI PRIRODNE KOZMETIKE

 

Prirodna kozmetika može višestruko pridonijeti boljem raspoloženju jer prirodna biljna ulja i prirodne aromatične tvari pozitivno djeluju kako na našu kožu tako i na osjetila. Puno su složeniji od umjetnih ulja i sintetičkih mirisa. Ujedno, korištenjem prirodnih proizvoda za njegu kože potrošači mogu učiniti nešto dobro za prirodu.

 

PRIRODNA BILJNA ULJA

 

Hranjiva biljna ulja po sastavu su vrlo slična prirodnom ulju koje proizvodi naša koža. Stoga nije ni čudo što ih naša koža tako dobro prihvaća te je posljedično mogu iznimno učinkovito njegovati. Mineralna ulja, s druge strane, ostaju samo na površini kože i koža ih ne upija tako dobro.

 

 

PODRŠKA ODRŽIVIM TVRTKAMA

Svojim odabirom prirodne kozmetike također podupirete tvrtku koja stvara pozitivan društveni i ekološki otisak. Osim toga, sigurnije je i za našu kožu. Stoga, radi svoje kože, birajte proizvode koji su potpuno bez sintetičkih materijala, od parabena i genetski modificiranih sastojaka do mikroplastike i tekuće plastike.

 

PREDNOSTI PRIRODNIH MIRISA

 

Naglasili bismo i važnost mirisa jer oni mogu imati snažan utjecaj na nas. Ljudi imaju intrinzičan afinitet prema prirodnim mirisima jer dijelimo iste korijene u živoj prirodi. U životu imamo različita iskustva s mirisima i povezujemo ih – često nesvjesno – sa sjećanjima i emocijama. Sintetičke tvari također mogu izazvati takve asocijacije. Međutim, prirodni mirisi su raznolikiji i složeniji, a zbog našeg osobnog afiniteta prema njima pogađaju nas dublje na emocionalnoj razini i tako djeluju holističkije. Stoga prirodni mirisi, kao izraz živih sila, odjekuju u nama sasvim drugačije od sintetičkih.

 

Odgovori

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala