ODRŽIVOST KAO NAČIN ŽIVOTA

U posljednje vrijeme sve se više govori o održivosti – kako u političkom i ekonomskom, tako iu privatnom kontekstu. No, što to uopće znači i u kakvoj je vezi s prirodnom kozmetikom?

 

ŠTO JE ODRŽIVOST?

U ekološkom smislu, održivost je način rada pri kojem svi biološki sustavi ostaju raznoliki i produktivni. Dakle to je način rada koji ne šteti okolišu i drugim živim bićima.

ODRŽIVOST PRIRODNE KOZMETIKE

Kada je riječ o prirodnoj kozmetici, održivost se odnosi na nekoliko stvari. Način proizvodnje i obrade sastojaka u prirodnoj kozmetici je održiv, a održiva je i proizvodnja finalnog proizvoda i pakiranja. To je holistički proces u kojem je održivost uvijek prioritet. Stoga kupnjom ovakvih proizvoda podupiremo napore za bolje sutra – kako za okoliš, životinje, tako i za buduće generacije ljudi.

 

Kod održive prirodne kozmetike nije samo stvar u načinu djelovanja, već iu obrani određenih vrijednosti, kao što su:

  • briga za okoliš;
  • njega životinja;
  • odgovornost;
  • solidarnost;
  • poštenje;
  • poštovanje;
  • simpatija itd.

 

ODRŽIVOST KAO NAČIN ŽIVOTA

Upravo zbog mnogih vrijednosti koje stoje iza ideje održivosti, ona nije samo dio naših uvjerenja, već i način života. Vrijedno je zapamtiti da kao potrošači uvijek imamo moć odabrati koje ćemo proizvode i poslovne priče podržati. Stoga pri kupnji prirodnih (održivih) kozmetičkih proizvoda podržavamo i vrijednosti koje oni zastupaju. I obrnuto – ako se odlučimo na kupnju neprirodnih i neodrživih proizvoda, podržavamo drugačije vrijednosti. Svatko od nas može utjecati na svijet oko sebe, iako nam se to ponekad čini nemogućim. Čak i najjednostavnije i svakodnevne stvari, poput kupnje kozmetike, mogu ostaviti pozitivan ili negativan trag na okolinu. Stoga, birajmo PAŽLJIVO, PROMIŠLJENO i ODGOVORNO.

 

Odgovori

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala