Weledine vodeće biljke

Svaka biljka ima svoje tajne ??????

Biljke, koje nazivamo vodećim biljkama , ključne su u Weledinim proizvodima i za nas su vrlo posebne. Razvijanje koncepta vodeće biljke zahtijeva veliki trud, razumijevanje prirode i promatranje biljaka, ali da bismo unaprijedili svoje razumijevanje, koristimo se i antropozofskim i konvencionalnim znanstvenim metodama.

U ovom članku ćemo vam predstaviti dvije biljke koje se nalaze u Weledinim proizvodima:

ARNIKA – štiti i liječi mišiće i modrice

Arnika , žuta biljka sunčane boje, uspijeva na prirodnim planinskim livadama i tresetnim područjima s niskim udjelom kalcija u tlu.

Prvi zapisi o arnici datiraju iz 12. stoljeća. stoljeća.

Nježni cvjetovi arnike djeluju pomalo raščupano i krhko – kao da ih lagani povjetarac može otpuhati. No, arnika je bujna biljka koja naraste i do 40 centimetara u visinu, no lako prkosi jakom planinskom vjetru jer je zbog svoje građe vrlo otporna biljka.

Branje cvijeta arnike u francuskim Vosgesima

U cvjetovima arnike nalazi se oko 150 farmaceutski učinkovitih tvari.

Među njima su vrijedne i učinkovite tvari kao što su flavonoidi, karotenoidi, seskviterpenski laktoni i vrijedna eterična ulja.

Nizak sadržaj silicija daje arnici moć obnavljanja strukture i oblika, regeneracije tkiva u slučaju površinskih oštećenja kože kao što su udarci i modrice.

U 18 stoljeća arnika se često koristila za liječenje lakših bolesti kao što su giht, reumatizam, proširene vene i flebitis (upala površinskih vena).

U novom stoljeću je utvrđeno da ekstrakt arnike djeluje antiseptički, poboljšava cirkulaciju krvi, ublažava bolove i ubrzava proces zacjeljivanja rana.

Korištenje u te svrhe najčešće se bilježi i klinički dokumentira. Zbog ovih svojstava arniku nazivaju “čuvarom i iscjeliteljem mišića i modrica”.

→ Kliknite na naziv kako biste provjerili dva Weleda proizvoda koji sadrže arniku –

Arnika sport losion za tuširanjeJedinstveni miris ružmarina i lavande s arnikom daje svježinu nakon vježbanja

Weleda Ulje za masažu s arnikom – Masaža uljem i ekstraktima arnike zagrijava mišiće

 

BIJELA SLEZENA – zaštita koja omogućuje normalnu regeneraciju i zdravu kožu

 

Smiruje osjetila i kožu

Pozitivno djelovanje bijele slezene otkriva njezino botaničko ime. Riječ ” Althea ” dolazi iz grčkog i znači “liječenje”. Bijela slezenica se u prošlosti kao ljekovita biljka koristila u Kini, Siriji, Egiptu i Grčkoj, au srednju Europu vjerojatno je stigla u srednjem vijeku.

Bijela slezenica je na prvi pogled osjetljiva biljka, ali u stvarnosti lako podnosi nedostatak vode i velike vrućine. U korijenu i cvjetovima krije gel tvari koje ga štite od isušivanja. U korijenu bijelog slezenovca ima i dosta sluzi koje umiruju, zaglađuju, štite i vlaže kožu. Njegovi nježni, gotovo bijeli cvjetovi s primjesama ružičaste boje i nježnog mirisa djeluju iznimno umirujuće i na naša osjetila.

Nježan poput bebine kože

Zbog toga je bijela slezenina idealna za njegu dječje kože. Njihova nježna, osjetljiva i nerazvijena koža formira se i razvija tek u prvoj godini života. Bebina koža treba nježan zaštitni i toplinski omotač, bez nepotrebnih mirisa koji mogu narušiti ravnotežu kože. Bijela slezena veže vlagu u koži i potiče stvaranje zaštitnog sloja koji štiti kožu od štetnih čimbenika iz okoline.

Nježna zaštita za osjetljivu kožu

U kombinaciji s maćuhicom koja djeluje umirujuće i ljekovito, proizvodi iz naše linije s bijelom slezenom posebno učinkovito štite kožu . U proizvode je također dodano kokosovo i sezamovo ulje , koji intenzivno njeguju kožu .

Neiritirajući sastojci vrlo su prikladni čak i za kožu s atopijskim dermatitisom i izrazito osjetljivu kožu beba.

 

Odgovori

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala